Hoi bram.
In theorie kan het, d.w.z. twee verse bloedende wondjes moeten stevig opelkaar “gestempeld” worden en er moet sprake zijn van hiv-geinfecteerd bloed van de ander. Dan nog, is risico zeer minimaal. Bloeddruk (en eventueel uitstromend bloed) zorgt voor een flinke barriëre voor eventuele binnentredende hiv-virussen.
Je risico is theoretisch, en in de praktijk is hiv-transmissie via (stevig!) wond op wond contact alleen geassocieerd met flinke duidelijke wonden, vooral ontstoken wonden. Van een ontstoken wond lijkt me bij jou al helemaal geen sprake.
Van een aanmerkelijke wond ook niet, dan zou ter plekke het zoenen toch wel op een Dracula-scenario hebben geleken, en zou je allicht bloed hebben geproeft/ bemerkt. Bovendien zou de dame in kwestie ook bloedend letsel in de mond/ aan de lippen moeten hebben gehad en zou dat direct (zonder tussenkomst/ vermenning van speeksel) in jouw “wondje” gedrukt/ gewreven moetn worden EN zij zou ook nog eens hiv-geinfecteerd moeten zijn.
Nah,… ik denk dat de kans dat je niet een keer maar twee keer achter elkaar een miljoenen prijs in de loterij wint, groter is, dan dat jij in genoemd scenario hiv-infectie zou hebben opgelopen.
Conclusie: Je risico voor hiv-infectie is niet reeel.
Stay well.
Groeten John.