wondjes?

  • vraagteken

    Hoi,

    zat wat na te lezen over vingeren met een wondje aan je vinger. Vervolgens werd er op verzoek een link van een UK site gegeven voor officiele informatie waar ik het volgende vond:

    To avoid getting HIV

    HIV is a virus that infects people by getting inside their blood cells. To avoid getting HIV, you must prevent the blood, semen, vaginal fluids, or breast milk of someone who is infected from entering your body through your mouth, vagina, anus, tip of your penis, or breaks in your skin.

    Tot nu toe heb ik hier alleen maar gelezen dat een snee in je vinger, welke niet bloedt, maar weldegelijk vers kan zijn en dus ‘bloot’ vlees laat zien, geen risico is. De officiele site geeft een wondje of beschadiging (breaks) aan je huid een notereing in hetzelfde rijtje als vagina, anus en penis..

    ook heb ik een vraagje over prikincidenten. Wat is de reden dat men langer moet wachten met testen in geval van een prikincident? Hiv moet ik je bloedbaan komen volgens u, maakt het dan uit of het via een naald in je aderen komt of via een snee of wat dan ook? Lijkt me dat infectie alleen maar vlugger kan bij injectie?

    laatste:

    Een wondje in je vinger, en dan precies op een vervelend plekje in je ‘scharniertje’ (binnenkant van je vinger, precies tussen 2 kootjes in). Is dat wondje of sneetje wat nooit heeft gebloedt, dicht na 15 uur?Ook al zie je dus wel dat je echt op vlees zit, geen vocht Ook al zit het dus in een bewegend deel van je huid en kan het bij het strekken van je vinger weer een beetje opengaan.

    dank u voor uw antwoord!

  • John.

    Hoi vraagteken.

    In theorie is iedere ‘break’ in de huid, een toegang of mogelijke toegang voor hiv naar de bloedbaan of lymfestelsel. Op schaal is een klein sneetje in de huid als de Grand Canyon ravijn waar zeer vele voetballen (hiv-virussen) in ‘gegooid’ kunnen worden.

    Zo bekeken is zo´n klein wondje dus superlink, M A A R de praktijk is verre van dat…

    Ten eerste is bij een hiv-geinfecteerd persoon ongeveer een op de paar honderd tot duizend virusdeeltje infectieus genoeg, verreweg de meeste hiv-virions zijn foute kopieën of zijn verwakt/ kapot door omstandigheden zoals blootstelling buiten het lichaam. Dan moet zo´n hiv-virusdeeltje de bloedbaan inkomen of het lymfestelsel. Niet gemakkelijk, want de bloeddruk en helemaal als er uitstromend bloed is, werkt dat behoorlijk(!) tegen. Dan moeten er voldoende hiv-virions naar binnen treden, want eenmaal in het lichaam worden ze belaagd en aangevallen door natural- en T- killercellen en chemotactische CD8 cellen.

    Nu kunnen ze - sommige strains van hiv beter dan anderen - ook via de kapotte huid aan langerhanscellen (antigeenpresenterende dendritische afweercellen) worden gekoppeld die het hiv-virus transporteert naar het lymfestelsel. In de arena van afweercellen daar of in de bloedbaan, is slechts een kans van 1 op duizenden dat een botsing tussen een hiv-virusdeeltje met een geschikte afweercel leidt tot koppeling en fusie…

    Wat wil dat alles nu zeggen…

    In de praktijk is een flinke hoeveelheid hiv-virussen nodig (en daarmee een beduidende hoeveelheid hiv-geinfecteerd bloed of sperma) dat onmiddellijk of vrijwel onmiddellijk via krachtige wrijving of druk in aanraking moet komen met een open wond aan de huid wil er een reeel risico bestaan voor hiv-infectie.

    Er zijn dus heel veel schakels (grote hobbels/ voorwaarden) nodig wil contact tussen hiv-virus en de beschadigde huid, leiden tot hiv-infectie.

    In overweldigend verreweg de meeste omstandigheden zal dat contact NIET tot hiv-infectie leiden ALS (vreemd) bloed/ sperma al hiv zou bevatten…

    Groeten John.

  • vraagteken

    dank u voor uw antwoord!

    Kunt u misschien toch ook nog even reageren op de vraag over prikincidenten?

    En een nieuwe vraag over huidbeschadigingen:

    Kan een virus als Hiv door ‘vlees’ heen? Ik bedoel dan dat er geen bloeding te zien is uit de snee in de vinger maar dat je juist wel ziet dat je op vers roze vlees zit..2 mm diep ter voorbeeld. Zeker in de vingers vindt men veel haarvaten. Kan het virus zich een weg banen naar een haarvat of ader zonder dat er sprake is van een bloeding? Of is werkelijk aangetoond dat er een zogenaamd eiwitlaagje de weg zal blokkeren?(snee is ongeveer 15 uur oud, nooit gebloedt(ook niet bij het ontstaan) maar kan op een vervelende plek zitten tussen 2 vingerkootjes in bijvoorbeeld. In de binnenkant van je vinger zal precies in dit ‘scharniertje’ van je vingerkootjes de wond veel bewegen en misschien miniscuul weer opengaan maar weer niet bloeden.Is dat dan open of nog steeds niet??

    (bovenstaande situatie is een schets van mijn situatie dus graag een antwoord, dank u)

    In dat geval is het toch aanzienlijk beter om een ‘niet’ bloedende wond te hebben want dan ontstaat er zo'n vliesje terwijl u zojuist vertelde de juist en zeker bloedende wonden een uistroom hebben en daarmee een tegewerkende bloeddruk.

    Erg vriendelijk bedankt voor uw expertise!

  • vraagteken

    Zou misschien iemand willen reageren op bovenstaande post?

    dank u

  • onbekend

    weet je al nieuw op je laatste vraag ?

    heb net hetzelfde voorgehad

    dank bij voorbaat om te antwoorden -ook op mail

  • Zavylon

    Tuve impotencia, pero logré resolver problemas con el pene, entonces solo te recomendaría que trates de llamar tu atención aquí en este sitio https://impotenciastop.com/2020/09/18/levitra-generico/ , ya que es aquí donde siempre puedo resolver problemas con el pene, estoy seguro de que estarás satisfecho