Hiv overdracht door voedsel?

  • ikbentochnietgek

    Hi,

    Ik woon samen met 3 huisgenoten en elke avond maken we afwisselend het eten. Vanavond maakte mijn huisgenoot het eten. Bij het snijden van de snijbonen snee hij in zijn vinger. Hij heeft wel gelijk zijn vinger onder de kraan gedaan en daarna is die verder gaan snijden van de snijbonen weliswaar met een pleister. Stel er is een bloed op een snijboon gekomen en hij is positief is dit dan gevaarlijk? Als het gekookt is? Daarna ging hij de salade maken en de komkommer snijden. Toen gleed zijn pleister af. Hij heeft de komkommer afgespoeld zij hij en daarna is hij verder gegaan met snijden. Stel er is bloed in de salade terecht gekomen,, is dit een risico? Het heeft een half uur op tafel gestaan normaliter zijn de cellen dan toch dood als hij positief zou zijn.

    Wellicht wat doordacht dit allemaal maar ik wil liever zekerheid omdat ik anders nu nog een PEP zou kunnen doen als het wel gevaar oplevert

  • jmi17

    Zolang je geen bloed hebt opgemerkt hoef je je geen zorgen te maken.

    Jmi17

  • hans

    hoi.

    wat een onprofessionele aantwoord van jim. dat weet hij ook als hij geen boeld ongemerkt heeft. dan is minder zorg moet maken. maar het gaat om aantaal factoren die hiv virus kan overleven buiten onze lichaam,

    zoals temperatuur van biuten lucht en tijd waar hiv virus buiten lichaam is.

    Gr

  • jmi17

    Waarom is dat een onprofessioneel antwoord? Jou reactie is dat veel meer met alle fouten qua spelling en grammatica ;)

    Als je geen bloed zag, wil dat ook zeggen dat er te weinig was voor een besmetting.

    Overigens is bloed via de voeding eerder ongevaarlijk. Tenzij je natuurlijk gaat overdrijven. Ik heb het meer over een accidentieële hoeveelheid zoals een veegje.

    Er is altijd wel meer kans om bvb syfilis en hepatitis B op te lopen. Maar in jou situatie zou ik me er geen zorgen om maken.

    Jmi17